Veganská hříbková omáčka se seitanem

Hříbková omáčka se seitanem


Pokud si lámete hlavu jakou klasiku ve veganské a zdravé verzi uvařit chlapovi, návštěvě a nebo i sobě, mám pro vás řešení! 
Rýži doporučuji vyměnit na brambory nebo knedlíky a super jídlo je na světě.
 Recept je bez lepku, cukru a přesto chutná výborně.




Na 1 porci potřebujete:


  • 150 g hřibů
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíci hrašky (zarovnanou)
  • 150 ml vody
  • seitan (žádný speciál, ale klasický seitan) 
  • nějaké grilovací koření a olej pro naložení seitanu
  • příloha (chuťově nejlíp chutnají brambory nebo knedlík)
Hříbková klasika ve veganské a zdravé verzi

Postup:

  1. Dáme vařit přílohu.
  2. Seitan naložíme do oleje smíchaným s grilovací směsí Dáme odstát do lednice. Pokud je seitan moc velký, rozkrojte jej podélně.
  3. Očištěné houby hodíme na pánev a necháme 5 minutek orestovat.
  4. Ve skleničce rozmícháme hrašku s vodou a vlijeme do omáčky. Pak vlijeme mléko
  5. osolíme, opepříme omáčku a necháme vařit. Vaříme dokud nám houby nezměknou.Omáčku si udělejte hustou podle vaši chuti! Nebojte se přidat více mléka, vody nebo hrašky.
  6. Když vidíme, že se omáčka finišuje (pozor, hraška se musí vařit minimálně 20 min.) dáme na grilovací pánev osmažit naložený seitan.
  7. Až je vše hotové, můžeme podávat!
Dobrou chuť!


Kalorické hodnoty:

 na omáčku a 200 g seitanu (bez přílohy!)

450 kcal
Sacharidy: 31 g
bílkoviny: 51 g
tuky: 13 g 





Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentář:

  1. Přesně takový článek jsem hledala! Dlouho jsem doma slýchala, že takové jídlo jíst nebude, že to nechce, až jsem našla tento recept a dočkala se pochvaly a poděkování. Moc a moc děkuji. Ještě najít pár takových zdravých receptů pro chlapy a budeme spokojeni oba :D

    OdpovědětVymazat