Letní borůvkový dort s kokosem - VEGAN

Jednoduchý letní dort - bez přidaného cukru, mouky, vegan  - a přesto tááák výborný :) 


Budeme potřebovat:

na korpus:
200g borůvek (já měla mražené)
3 lžičky sirupu (agéve)
2 hrníčky vloček
chia gel (do vody dáme lžíci chia a 4 lžíce vody, necháme co nejdéle odstát)
2 banány
půl hrnku kokosu

na tmavý krém
banán
2 lžíce holandského kakaa
půlka vyšlehaného kokosového mléka

na světlý krém
100g borůvek
2 lžíce chia
2 lžíce sirupu (agéve)
půlka vyšlehaného kokosového mléka

Na posypání
borůvky
kokos


Noc předem si dáme do lednice vychladit kokosové mléko. Do mixéru dáme všechny ingredience na korpus a směs dáme do formy vymazané kokosovým olejem. Pečeme na 180C - cca 10-15 minut. Poté dáme chladit (ideálně do mrazáku, ať je to co nejdříve studené)

Celé vychlazené kokosové mléko (bez vody!!) vyšleháme do krému. Rozdělíme na dvě půlky. Do každé přimícháme ingredience ze seznamu výše 1. světlý krém, 2. tmavý krém.
Na vychlazený korpus (musí být opravdu studený) dáme nejprve tmavou směs, potom světlou. Vše zasypeme borůvkami a kokosem a dáme chladit :)



Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentáře:

  1. Tohle vypadá tak hezky, Gabi!! Taky mám blog se zdravými recepty a právě bych chtěla dát dohromady nějaký vegan recept.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle vypadá tak hezky, Gabi!! Taky mám blog se zdravými recepty a právě bych chtěla dát dohromady nějaký vegan recept.. :)

    OdpovědětVymazat