Nejlepší zapečené brambory s brokolicí - VEGAN

Zapečené brambory s brokolicí.. klasika, kterou určitě každý zná. Já se ale rozhodla, že doma spotřebuji každý kousek potraviny a díky tomu vznikl tento výborný recept! Můžu se pochlubit, že to skoro celé snědli hlavně chlapi, kteří nejsou žádní "dietáři" a všichni se opravdu olizovali se až za ušima!

Na celý pekáč budeme potřebovat:
- 500g brambor
- 1 brokolice (cca 500g)
- 140 g mozzarely (já použila veganskou verzi TEESE VEGAN)
-1 sojový smetany 
- česnek
-sůl, pepř, oregáno, bazalka

Brambory nakrájíme na tenké plátky. Z brokolice oddělíme růžičky a ty dáme společně s bramborami vařit na páře.  Nožičky z brokolice a půlku hlavičky česneku nastrouháme na struhadle. Tuto směs dáme smažit na (kokosovém) oleji.
Sojovou smetanu smícháme s kořením  a rozmačkaným česnekem.
Troubu rozehřejeme 200C a pekáč vyskládáme střídavě s brambory, brokolicí, brokolicovou směsí, mozzarellou. ..Zakončete to brambory a to celé zalijte smetanovou směsí a dokořeňte :)

Doufám, že vám bude chutnat stejně jako nám!:) Pokud je to nás moc velká porce, nebojte se uvařit si jen z půlky ingrediencí :)

Nutriční hodnoty jsou na celý pekáč! Někomu pekáč výjde na 4 porce, někomu na 6 porcí, tak si to rozpočítejte:) 
v hodnotách je započítána veganská mozzarella Teese vegan

986 kcal
33g  bílkovin
179g sacharidů
17g tuků
26g vlákniny


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat