Jáhlový nepečený koláč

Nejlepší nepečený dezert ke kávě



Protože je naše trouba totálně na prd a žije si vlastním životem, začínám zkoušet dezerty, které nemusím péct. Někdy to dopadne fakt dobře, jako třeba u tohoto jáhlového koláče.

Dejte si ho doma s dobrou kávou a nohama na stole, tak totiž chutná nejlépe.


Na jednu klasickou formu na quiche budete potřebovat:


  • 90 g jáhel
  • 20 g ovesných vloček
  • 0,5 l rostlinného mléka 
  • 3 lžíce ořechového másla
  • vanilkový pudink
  • asi 5 lžic sirupu/medu
  • 200 g jahod
  • agar



Pokud chcete mít koláč hezčí, pro jeho zbarvení nalijte do agaru trošku třešňového sirupu.

Recept:


  1. Jáhly dáme vařit podle návodu. Až jsou hotové, necháme dojít 10 minut pod pokličkou.
  2. K uvařených jáhlám přidáme ořechové máslo a ovesné vločky. Pořádně rozmixujeme. 
  3. Formu na quiche propláchneme vodou (aby se těsto nechytalo) a těsto naňahňáme dovnitř (lepší slovo neznám, pardon). Dáme do chladit.
  4. Uděláme si pudink, dosladíme sirupem/medem.
  5. Pudink nalijeme do formy, dáme na něj jahody a to celé zalijeme agarem (ten si přepravte podle návodu).

Nutriční hodnoty 



Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentář:

  1. Taky upřednostňuji nepečené dezerty. Jsme v novém bytě, kde máme komplet plynový sporák s troubou a z ní jsem nešťastná..často v létě dělávám studený dort :D je to vpodstatě ovoce, puding a tvaroh,piškoty

    OdpovědětVymazat