BEZLEPKOVÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍVANCE
Miluju podzimní neděle. Sladké snídaně do postele, úsměv na rtech a hřejivý pocit i když je venku zima.
Víkend nám sice skončil, ale pojďme si zítřejší ráno udělat taky tak suprové. Třeba vám v k tomu pomůže extra porce bezlepkových lívanců, které jsou výýborné a přesto jednoduché.
Na 2 menší porce lívanců potřebujete:
- 1 hrnek rýžové mouky (pro kalorické hodnoty je počítáno 250 g)
- 1 hrnek rostlinného mléka (pro kalorické hodnoty je počítáno 250 ml sojového mléka Drink Soja N.)
- 2 lžíce kakaa (holandského)
- 1 lžíce sirupu / medu ((pro kalorické hodnoty je počítáno 36 g čekankového sirupu)
- 1 lžíce psylia (já měla čisté z Dr. Popov)
Jak na omáčku:
Na omáčku budete potřebovat nějakou lesní směs ovoce. Můžeš
být čerstvá i mražená (v kauflandu koupíte za pár kaček). S kapkou vody
rozmixujte hrst ovoce, přidejte lžičku medu nebo sirupu.
Doporučuji směs trochu ohřát, pak lívance přelijte.
Doporučuji směs trochu ohřát, pak lívance přelijte.
Jak na lívance:
- Smíchejte mouky, psylium a kakao
- Postupné vlévejte mléko. Prvně nalijte 1 hrnek, pořádně promíchejte.
- Rozehřejte pánev. Buď s kapkou kvalitního oleje, nebo pokud máte dobrou, tak bez oleje.
- Zkontrolujte těsto, pokud je moc tuhé, dolijte mléko.
- Na pánev dejte vždy vrchovatou lžíci těsta, a uplácejte ho do tvaru lívanečku.
- Smažíme cca 3 minuty z každé strany - jemně dozlatova.
Kalorické hodnoty na jednu porci (počítáno se 130 g lesní směsi)
- 330 kcal
- Bílkoviny: 10 g
- Sacharidy: 66 g
- Tuky: 2,5 g
- Vláknina: 17 g
Žádné komentáře:
Okomentovat