Už dlouho jsem si dělala zálusk na indické jídlo. A protože mám dneska produktivní neděli, jdeme na to! Dost řečí, že veganské jídla mají málo proteinů, díky cizrně a tofu se o stejně jako u minulého receptu o proteiny opravdu bát nemusíte.
Na 4 porce potřebujete:
- 1 plechovku cizrny (nebo si cizrnu namočte přes noc)
- 1 tofu
- 1 plechovku kokosového mléka
- 2 papriky (já měla bílé)
- 1 cibuli
- jarní cibulka
- 200 g žampionů
- 1/2 lilku
- 1lžičku kokosového oleje
- koření: garam masala, kari, čili, sůl a pepř
- přílohu -ideálně rýži
Postup:
- Na velké pánvi rozpálíme olej. Mezitím si dáme bokem vařit rýži.
- Nakrájíme všechnu zeleninu a tofu na kostičky.
- Všechno hodíme na pánev a necháme pořádně opražit.
- Po cca 8 minutách zasypeme kořením. Nepřehánějte to! Začnete s menším množstvím a postupně přidávejte, ať to nepřekořeníte. Nejvíc dejte garam masaly.
- Po dokořenění pořádně promíchejte a zalijte kokosovým mlékem a nechte 5 minut probublat.
- Přidejte jarní cibulku (1 stonek)
- A zase ochutnáme a dokořeníme.
- Hotovo! Můžete podávat :)
Vyzkoušeno... a dávám 10 bodů z 10 :)
OdpovědětVymazat