Indická Garam masala s cizrnou - VEGAN


Už dlouho jsem si dělala zálusk na indické jídlo. A protože mám dneska produktivní neděli, jdeme na to! Dost řečí, že veganské jídla mají málo proteinů, díky cizrně a tofu se o stejně jako u minulého receptu o proteiny opravdu bát nemusíte.



Na 4 porce potřebujete:


  • 1 plechovku cizrny (nebo si cizrnu namočte přes noc)
  • 1 tofu 
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 2 papriky (já měla bílé)
  • 1 cibuli
  • jarní cibulka
  • 200 g žampionů 
  • 1/2 lilku
  • 1lžičku kokosového oleje
  • koření: garam masala, kari, čili, sůl a pepř
  • přílohu -ideálně rýži



Postup:

  1. Na velké pánvi rozpálíme olej. Mezitím si dáme bokem vařit rýži.
  2. Nakrájíme všechnu zeleninu a tofu na kostičky.
  3. Všechno hodíme na pánev a necháme pořádně opražit. 
  4. Po cca 8 minutách zasypeme kořením. Nepřehánějte to! Začnete s menším množstvím a postupně přidávejte, ať to nepřekořeníte.  Nejvíc dejte garam masaly. 
  5. Po dokořenění pořádně promíchejte a zalijte kokosovým mlékem a nechte 5 minut probublat.
  6. Přidejte jarní cibulku (1 stonek)
  7. A zase ochutnáme a dokořeníme.
  8. Hotovo! Můžete podávat  :) 


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentář: