Snadný veganský quiche se sušenými rajčaty a medvědím česnekem
Po delší době vám přináším recept na quiche. Tentokrát je to verze pro uspěchance - recept je rychlý, snadný a přesto výýýborný! Quiche si můžete dát na snídani, večeři, ale s lehkým salátem poslouží taky jako výborný oběd :)
Na celý koláč budeme potřebovat:
- 1 listové těsto (pokud máte domácí bude to ještě lepší)
- 1 rýžová smetana (např. z DM)
- 1 hrnek rostl. mléka (já měla domácí z Vitamilku)
- 1 hrnek rýžové mouky
- medvědí česnek, co máte, to dáte :P
- sušená rajčata
- 150g cherry rajčatek
- sůl, pepř, 3 lžičky kurkumy, sušený česnek, 2 lžíce čerstvé kudrnakavé petržele.
Postup:
- Formu na quiche vymažeme a vysypeme moukou.
- Do formy dáme listové těsto a přesahující zbytek odřežeme.
- Medvědí česnek, rajčata i suš. rajčata nakrájíme na drobné kousky.
- Rostl. smetanu a NE CELÉ mléko smícháme s moukou. Mléko přilévejte dokud nemáte ideální konzistenci - ne moc řídkou!
- Do pořádně promícháné směsi přidáme nakrájenou zeleninu a vmícháme koření.
- Pečeme na 200°C 20-25 minut (podle trouby)
Žádné komentáře:
Okomentovat