Borůvkový banana bread
Co je na sobotní snídani lepší, než banánový chleba plný ovoce? Nejlépe chutná potřený arašídovým máslem a obložený banánem. Mňam. Já tentokrát zvolila dortovou formu, protože jsem měla náladu na něco hezčího - ale "dort" jsem potom rozkouskovala na plátky jako chleba.
Budeme potřebovat:
- 3 větší zralé banány
- 2 odměrky čokoládového proteinu (já mám tento konopný z Lifefood)
- 2,5 -3 hrnky jemných ovesných vloček
- půl hrnku rostl. mléka
- půl hrnku borůvek (já měla mražené z Globusu)
- 1/4 hrnku oleje + na vymazání
- špetka soli
- ovoce na posypání
Nebojte se rostlinných proteinů. Já si pravidelně dopřávám konopný z Lifefood a nemůžu si jej vynachválit!
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160 °C)
- Rozmačkáme banány a smícháme jej se zbývajícími ingrediencemi - kromě borůvek!!
- Celou směs důkladně rozmixujeme (kvůli vločkám) a na konec vmícháme borůvky.
- Těsto dáme do vymazané formy a přikryté alobalem pečeme 35-45 minut.
- Po dopečení dozdobíme ovocem (lehce ho tam vmáčkeme a můžeme podávat!
Mňam, vypadá skvěle... Některý den si ho zkusím upéct :)
OdpovědětVymazat