Čočkový krém plný bílkovin
Čočka obsahuje vysoký podíl bílkovin a rozpustné vlákniny, díky tomu stabilizuje hladinu cukru v krvi. Tělo tak dostává přiměřené a potřebné dávky cukru v delším časovém intervalu. V praxi to znamená, že čočka díky těmto vlastnostem zabraňuje vytváření přebytečného tuku.

Na 4 porce potřebujeme:
- 250 g červené čočky
- 1-2 stroužky česneku
- 150 g mrkve
- lžička kokosového oleje
- zeleninový vývar (cca 1 l)
- koření: uzená paprika, bobkový list, sůl, pepř
Postup:
- Na lžičce oleje orestujeme nastrouhanou mrkev.
- Přidáme čočku, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem ( ze začítku dejte méně a raději přidávejte).
- Vložíme bobkový list, 2 lžičky uzené papriky a povaříme dokud není čočka měkká.
- Až nám čočka změkne, vytáhneme bobkový list a polévku rozmixujeme. Přidáme zbytek vývary/vody podle toho, jak ji chcete mí naředěnou.
Kalorické hodnoty na celou polévku:
bílkoviny: 63 gsacharidy: 162 g
tuky: 5 g
vláknina: 9 g
Žádné komentáře:
Okomentovat