Moje výzva, tréninkový plán na rok 2017, jdeš do toho taky?

Moje výzva


Na talíř nám přistál nový rok a s ním i (někdy marné) pokusy o předsevzetí. Někdo si píše osobní cíle, někdo píše jen jiné číslo roku. Já jsem se rozhodla pro osobní výzvu. Odměnou mi bude tělo do plavek a příval energie, ale nebude to zadarmo!


Zapojila jsem i své kamarády, abysme se vzájemně hecovali. Výzva je vhodná po všechny, kteří plánují nějaký závod a nebo si prostě chtějí zlepšit vytrvalost a nebojí se. Takže ty a... ty taky! :)










V čem výzva spočívá?

Chci překonat sama sebe, chci doběhnout závod se slzami štěstí v očích a chci zažít znovu ten pocit, že jsem dokázala něco, co se mi zdálo naprosto neuvěřitelné. Proto jsem se rozhodla přihlásit se na Spartan race ULTRA BEAST, který má minimálně 42 km a slibuje minimálně 50 překážek (pro ty co neví - za každou nezdolanou překážku mě čeká 30 angličáků). Je to závod, který nedokončí každý, protože musíte některé úseky stihnout včas, jinak vás čeká vyloučení. 

Za poslední dva roky jsem se naučila, že dokážu věci, o kterých bych si dříve myslela, že je NIKDY ani nezkusím. Je to přesně rok, co jsem odběhla zimní spartan race trifectu. Nejchladnější závod byl v -12°C a nejdelší měl 28 km. Kdyby mi to řekl někdo rok před závodem, řeknu, že na to nemám, protože neuběhnu ani 3 km, neudělám ani 5 angličáků a v zimě jsem schopná maximálně běžet do horké vany. Světe div se, já se nahecovala a zvládla jsem to :) 


Abych takový závod zvládla, bylo potřeba v první řadě udělat už teď tréninkový plán. 
Hotovo, plán je na světě a já můžu začít. 
Kromě běhání taky budu pravidelně docházet na tréninky, kde se naučím zdolávat překážky 
(chodím už rok do Spartan race training group). 


V tréninkovém plánu mě každý týden čeká běh s angličáky, který musím zvládnout. 
Jedná se jak o delší trasy, tak o kratší běhy, kde se naopak zaměřím na "milované" burpees.

Chceš do toho jít taky? Tak pojď!

Plán tréninku je jednoduchý, určitě se v něm brzy vyznáš. Nahoře můžeš vidět týdny, pod kterými jsou minimální kilometry, které ten týden musíš uběhnout na jeden zátah, v průběhu běhu si uděláš burpees podle počtu, který vidíš pod kilometry. :)

V týdnu se ti běhy nesčítají, klidně si můžeš dát pár kratších výklusů, ale každý týden musíš zvládnout alespoň jeden takovýto běh s angličáky!
Jak máš dělat angličáky je stručně rozepsáno - někdy je budeš dělat párkrát po 30, někdy vícekrát po 20.

Pokud u běhu nejsou burpees a je znatelně delší, jedná se spíše o tůru proloženou během. Zajděte si na pořádny výšlap. Pokud víte, že Vám takový výšlap v daný týden neklapne, prohoďte to s týdnem, kdy se běhá - držte se ale měsíce :)

Možná to ze začátku bude těžké, možná naopak lehké, ale neboj. Přijde chvíle, kdy si běh užiješ i kdy si sáhneš na konec sil. Pokud je pro vás začátek nuda, nevadí, je to minimum které musíte uběhnout,  ale klidně si přidejte nebo začněte od jiného týdne :)



Klikni pro větší náhled, napiš mi do komentářů tvůj mail, zašlu ti plán v exelu :)


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentáře:

  1. můžu poprosit? :) jdu do toho!! :D terezasancova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Super, máš můj obdiv... Tak hodně štěstí, držím palce :)

    OdpovědětVymazat