Rissoto s hříbky a pórkem - vegan

Veganské rissoto s hříbky a pórkem


Ahoj všem :) Jak možná někteří víte, listopad je měsícem veganské výzvy, zkuste si proto i vy nevegani připravit nějakou
 bez živočišnou pochoutku. Pocit sytosti i lehkosti je zaručen!

Na 2 porce potřebujeme:

  • 1 hrnek rýže na rissoto
  • 250 g žampionů
  • 1/2 většího pórku
  • 1 kostka tofu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 hrnky zeleninového vývaru (nebo bujon)
  • sůl, peř, koření kokosové chilli
  • lžička kokosového oleje


Bio zeleninu a ovoce mám z www.freshbedynky.cz - zadejte kód firecepty16 pro 5% slevu.
Koření koupíte na www.fitkoreni.cz - zadejte kód zdravejim10 pro 10% slevu.


Postup:

  1. Pórek nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony na plátky a tofu na malé plátky.
  2. Na lžičce oleje orestujeme pórek s tofu. 
  3. Po 4 minutách přidáme žampiony, okořeníme (sůl + pepř + směs kokosové chilli) a restujeme cca 7 minutách směs podlijeme (cca 100 ml) a necháme další 3 minutky vařit. 
  4. Rýži orestujeme a začneme pomalu přilévat vývar - já přilévám po cca 2 naběračkách - když se voda vypaří, přidám další dvě...
  5. Až máme směs i rýži hotovou, můžeme podávat :)

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat