Veganské rissoto s hříbky a pórkem
Ahoj všem :) Jak možná někteří víte, listopad je měsícem veganské výzvy, zkuste si proto i vy nevegani připravit nějakou
bez živočišnou pochoutku. Pocit sytosti i lehkosti je zaručen!
bez živočišnou pochoutku. Pocit sytosti i lehkosti je zaručen!
Na 2 porce potřebujeme:
- 1 hrnek rýže na rissoto
- 250 g žampionů
- 1/2 většího pórku
- 1 kostka tofu
- 1 stroužek česneku
- 3 hrnky zeleninového vývaru (nebo bujon)
- sůl, peř, koření kokosové chilli
- lžička kokosového oleje
Postup:
- Pórek nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony na plátky a tofu na malé plátky.
- Na lžičce oleje orestujeme pórek s tofu.
- Po 4 minutách přidáme žampiony, okořeníme (sůl + pepř + směs kokosové chilli) a restujeme cca 7 minutách směs podlijeme (cca 100 ml) a necháme další 3 minutky vařit.
- Rýži orestujeme a začneme pomalu přilévat vývar - já přilévám po cca 2 naběračkách - když se voda vypaří, přidám další dvě...
- Až máme směs i rýži hotovou, můžeme podávat :)
Žádné komentáře:
Okomentovat