Veganská fit svíčková
Minulý víkend jsem měla lednici plnou zeleniny z Fresh bedýnek a chtěla jsem uvařit nějaké pořádné jídlo. Nakonec jsem se rozhodla pro jídlo na způsob fit vegan svíčkové :) Recept je jednoduchý, zvládne ho každý a určitě oslovíte i ty největší milovníky klasické české kuchyně!

Na 2 porce potřebujete:
- 2 velké mrkve
- 1/2 celeru
- 1 kelímek sojového jogurtu (já použila Joya)
- 1 tempeh (asia)
- brambory (kolik sníte)
- kadeřatá petřeželka
- stroužek česneku
- bylinkové koření, 1/2 kostky bujonu, sůl, pepř
- pažitka na brambory (pokud nemáte, posypete petrželkou)
Bylinkové koření koupíte na www.fitkoreni.cz - zadejte kód zdravejim10 pro 10% slevu.
Bio zeleninu mám z www.freshbedynky.cz - zadejte kód firecepty16 pro 5% slevy.
Postup
- Mrkev, celer a brambory očistíme. Mrkev s celerem vaříme společně, brambory zvlášť. Já dělala všechno v parní hrnci, pokud nemáte, dejte klasicky do hrnce.
- Tempeh podélně rozkrojíme a dáme na grilovací pánev a z obou stran grilujeme.
- Když máme mrkev s celerem uvařenou, umixujeme ji společně s jogurtem, hrstí petrželky, česnekem, kořením a cca 1/2-1 hrnkem horké vody (přilévejte pomalu, ať není omáčka moc řídká). Po umixování ještě dochutíme.
- Brambory posypeme pažitko a na omáčku vložíme plátek tempehu.
Žádné komentáře:
Okomentovat