Mrkvový dort s mixitem
Toto pečení ze začátku vypadalo na jeden velký průšvih - v půlce mixování jsem si odrovnala mixér a zjistila jsem, že nemám vločky... Nevzdala jsem to, začala jsem improvizovat a zkusila místo vloček dát mixit směs. Nakonec jsem neměla čím zdobit, takže jsem posypala opět směsí. Ovoce ve směsi udělalo svoje a všem náramně chutnalo - tak jsem se rozhodla podělit se o recept :)
Na korpus
- 130 g datlí (1-3 hodiny odmočené)
- 100 g arašídů (1-3 hodiny odmočené)
- 20 g lněných semínek (1-3 hodiny odmočené)
- 20 g slunečnicových semínek (1-3 hodiny odmočené)
- 1/2-1 hrnek sojového mléka (postupně přidávejte)
- banán
- hrnek žitné mouky
- 4 lžíce kokosového oleje
- hrnek ovesné směsi s ovocem (já dala mixit Do plavek)
- 400 g nastrouhané mrkve (ideálně bio - já měla z Fresh bedýnek)
- 4 lžíce agáve sirupu (podle chuti)
- 4 lžíce skořice
- na vymazání - kokosový olej, kokos
Na polevu a ozdobení
- 1 plechovka kokosového mléka (přes noc v lednici)
- 2 lžíce agéve sirupu
- jahody
- ovesná směs s ovocem (já dala mixit Do Plavek)
Postup
- Dáme odmočit suroviny, u kterých to je napsáno (klidně do společné misky).
- Vše co patří do dortu společně rozmixujeme. Pokud se vám zdá směs moc řídká, přidejte mouku nebo ovesnou směs.
- Formu na dort vymažeme, vysypeme kokosem a směs do ni nalijeme. Pečeme na 175 C 45-55 minut.
- Až je dort upečený, dáme ho chladit - aby se na něm krém neroztekl, musí být dort opravdu chladný.
- Vychlazené kokosové mléko vyšleháme a přidáme do něj agéve sirup.
- Vychlazený dort podélně rozkrojíme a natřeme vyšlehaným kokos. mlékem (můžeme směs natřít i marmeládou). Vrchní díl poté vrátíme zpět.
- Celý dort potřeme vyšlehanou směsí, vrch posypeme ovesnou směsí s ovocem a dozdobíme jahodami - zdobení už je na každém z Vás :)
Žádné komentáře:
Okomentovat