Indický dhál - VEGAN

Indický dhál


Dhál je indické "one-pot" jídlo - neboli jídlo z jednoho hrnce. Základ každého dhálu je luštěnina a aromatické koření. Dhál je jednoduchý a výrazný pokrm, který zachutná každému vyznavači indické kuchyně - vyzkoušejte sami!:)




Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 300 g  červené čočky
  • 200 g brambor (nakrájených na měsíčky)
  • 130 g mrkve
  • 1 pórek (130 g)
  • 1-2 chilli papričky (záleží jak máte rádi)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 3 lžičky koření Indické kari 
  • 2 lžičky garam masala (dodá lepší chuť, ale pokud nemáte, nevadí)
  • 1 1/2 kostičky zeleninového bujonu
  • sůl, pepř, kokosový olej

Jako přílohu můžete dát arabský chléb,náš chléb, nebo rýži.

  1. Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a pórek.
  2. Po chvíli přidáme čočku, brambory a mrkev - chvíli necháme orestovat a po 5 minutách všechno zalijeme horkou vodou tak, aby vše bylo ponořené.
  3. Přihodíme bujon, česnek, papričku, koření a necháme vařit cca 20 minut - po celou dobu hlídáme dostatek vody a případně přiléváme. 
  4. Jakmile jsou brambory měkké máme hotovo! Zbývá jen vyzkoušet a případně dokořenit.


Kdo bude chtít vyzkoušet stejně jako já koření z Fit koření může zadat slevový kód na 10% -zdravejim10


Nutriční hodnoty na 1 porci (bez přílohy)
21 g bílkovin
53 g sacharidů
3 g tuku
3 g vlákniny




Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat