Indický dhál
Dhál je indické "one-pot" jídlo - neboli jídlo z jednoho hrnce. Základ každého dhálu je luštěnina a aromatické koření. Dhál je jednoduchý a výrazný pokrm, který zachutná každému vyznavači indické kuchyně - vyzkoušejte sami!:)
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 300 g červené čočky
- 200 g brambor (nakrájených na měsíčky)
- 130 g mrkve
- 1 pórek (130 g)
- 1-2 chilli papričky (záleží jak máte rádi)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 lžičky koření Indické kari
- 2 lžičky garam masala (dodá lepší chuť, ale pokud nemáte, nevadí)
- 1 1/2 kostičky zeleninového bujonu
- sůl, pepř, kokosový olej
Jako přílohu můžete dát arabský chléb,náš chléb, nebo rýži.
- Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a pórek.
- Po chvíli přidáme čočku, brambory a mrkev - chvíli necháme orestovat a po 5 minutách všechno zalijeme horkou vodou tak, aby vše bylo ponořené.
- Přihodíme bujon, česnek, papričku, koření a necháme vařit cca 20 minut - po celou dobu hlídáme dostatek vody a případně přiléváme.
- Jakmile jsou brambory měkké máme hotovo! Zbývá jen vyzkoušet a případně dokořenit.
Kdo bude chtít vyzkoušet stejně jako já koření z Fit koření může zadat slevový kód na 10% -zdravejim10
Nutriční hodnoty na 1 porci (bez přílohy)
21 g bílkovin
53 g sacharidů
3 g tuku
3 g vlákniny
Žádné komentáře:
Okomentovat