Neděste se počtu surovin - hodně se jich opakuje :)
Budeme potřebovat:
na korpus:
1 1/2 hrnku ořechů (minimálně hodinu předem namočit)
3/4 hrnku datlí
1/4 hrnku kakaa
lžíce vody
na vanilkovou vrstvu:
1 1/2 hrnu kešu (ideálně na 4 hodiny namočených)
3/4 hrnku datlí
cca 1/2 hrnku vody
1 1/2 lžíce kokosového oleje
lžička vanilkového aroma /vanilky
na malinovou vrstvu:
1 1/2 hrnku kešu (ideálně na 4 hodiny namočených)
250g malin (já měla do těsta mražené, na ozdobu čerstvé)
1/2 hrnku datlí
1 1/2 lžičky oleje
něco navíc
kokosový olej na vymazání
kokos na vysypání formy
180g hořké čokolády
100- 200ml sojového mléka
maliny a borůvky na ozdobu
Veškeré ingredience na korpus rozmixujeme a namačkáme do formy, kterou vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Na korpus dáme pár malin (já dala i banán)
Všechny ingredience (vodu přilívejte postupně, množství zvolte podle konzistence!) na vanilkovou vrstvu umixujeme a dáme na korpus s malinami a opět dáme do mrazáku.
Kešu, datle olej rozmixujeme a poté přidáme maliny. Pokud bude těsto moc tuhé, přidejte trochu vody. Dejte na vanilkovou vrstvu a strčte opět do mrazáku - ideálně přes noc.
Čokoládu (já si dvě řady nechala na ozdobu) rozpustíme ve vodní lázni, přilijeme mléko, pořádně promícháme a necháme trochu zchladnout. Opatrně nalijeme na celý dort.
Zdobení už na každém z vás - já protředek dortu jemně posypala kokosem a naskládala jsem do pyramidy maliny s borůvkami. Škrabkou jsem si udělala čokoládové hoblinky a nechala další dvě hodiny v lednici :)
Snad se Vám dort povede a bude vám chutnat minimálně jako nám :)
Gabi, škoda že mi ořechy nedělají dobře protože tenhle dort vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatJééé to je škoda, je fakt výýýborný :)
Vymazat