Asijský týden - Thajský ananas - VEGAN

Ták, máme tady druhá den z našeho asijského týdne :)
Připravila jsem jedno z mých nejoblíbenějších thajských jídel - rýže pečená v ananasu. 

Když jsme byli před dvěmi lety v Thajsku, patřilo toto jídlo společně s Pad Thai mezi nejčastější obědy a večeře. Snad si jej taky tak oblíbíte :)

Na 2 porce potřebujeme:
1 velký ananas
1 cibule (červená)
100g hlívy ústříčné (můžete dát i jiné hřiby)
2 rajčata
1 žlutá paprika
100g arašídů
kurkuma, čili, pepř, sůl
hrníček jasmínové rýže

Ananas rozkrojíme a vydlabeme. Zeleninu a ananas si nakrájíme na kostičky. Uděláme si rýži. Na trošce oleje osmahneme cibulku, poté přidáme zbytek nakrájené zeleniny, cca 10-15  minut restujeme.Poté přidáme arašídy a smícháme s uvařenou rýži a okořeníme.
 Listy ananasu obalíme do alobalu (aby se nám nepřipekly) a ananas vložíme na 7 minut do trouby, po vytáhnutí do něj vložíme rýžovou směs, posypeme arašídy  a dáme znovu na 15 minut do trouby :)



Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat