Hummus z červené čočky - VEGAN

Už jste někdy zkoušeli hummus? Jedná se o kaši /dip z cizrny. Dneska jsem si ale pro vás připravila tento pokrm z červené čočky. Hummus si můžete namazat na chleba nebo stejně jako já na toritily - pokud k tomu přidáte ještě avokádu, vznikne nám výborný oběd :)

Na sklenici hummusu potřebujeme:
100g červené čočky
stroužek česneku
lžičku tahini pasty (sezamová pasta)
5 lžiček citronové šťávy
lžičku olivového oleje
sůl, pepř

Čočku uvaříme podle návodu, necháme zchladnout a společně se všemi ingrediencemi dáme do mixéru. :) Okořeníme podle chuti a máme hotovo !:)

Já hummusem pottřela toritilu, na kterou jsem naskládala sálat, rajčata, avokádo a posypala majoránkou  :)

Rozhodně doporučuju hummus kombinovat s avokádem, protože tím vykouzlíte výbornou a jemnou chuť:)

Nutriční hodnoty na sklenici hummusu:

26g bílkovin
63g sacharidů
9g tuků
1g vlákniny

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat