Domácí quiche - VEGAN

Už jste někdy zkoušeli QUICHE? Jedná se o výborný slaný koláč, který je oblíbený především ve Francii - a jak jistě víte, Francouzi vždycky věděli, co je dobré... :)
Tento slaný koláč je výborný na snídani, oběd, večeři i jako svačina :)

na těsto budeme potřebovat:
1 lžíce chia + 3 lžíce vody - necháme asi 20 minut uležet
75g rozemletých ovesných vloček
75g celozrnné mouky
50g namletého lněného semínka
50ml oleje (kokosového)
150ml vody
sůl, oregáno (s kořením nešetřete!!)

na náplň
tofu
čajová lžička kokosové oleje
2 menší cibule
3 stroužky česneku
5 žampionů
hrst čerstvé pažitky - nebo jarní cibulky
hrst čerstvé bazalky
4 rajčata (nejlepší jsou sušená)
hrst baby špenátu - s ním nikdy nešetřím :)
oregíno, sůl, pepř, čili


Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme jej do vymazané formy.  Okraje udělejte silnější. Dáme do trouby 180C - 10-15minut. 

Tofu vložíme mezi papírové útěrky, ať se nám vysuší, než uděláme zbytek. Na kokosovém oleji smažíme cibulku s česnekem nakrájeným na plátky. Až cibulka zezlátne, přidáme nakrájené hříbky. Dusíme cca 10 minut. Přidáme oregáno, bazalku, pažitku, čili, sůl, pepř a špenát s rajčaty. Vaříme dokud se špenát trochu "nezcvrkne "
 Troubu nahřejeme na 190C. Tofu nakrájíme na 4 díly a vložíme do mixéru. Mixujeme dokud nevzinkne kašička (můžeme přilít trochu rostlinného mléka). Kaši z tofu smícháme se směsí , dokořeníme dle chuti a nalijeme na korpus. Pečeme 15-20  minut :)

 Koláč nám výjde na 8 kousků. jeden kus má:
186 kcal
8 g bílkovin
16g sacharidů
9g tuků
5g vlákniny







Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat