První týden začíná dnes a začínáme moji nejoblíbenější kuchyní - asijskou :)
To znamená, že tento týden budou všechny recepty inspirované exotickou Asií :)
Tak utíkejte nakoupit kokosová mléka, rýži, čili ať se na to spolu můžeme vrhnout!:)
První recept je na na vegenaské CURRY s červenou čočkou :) Doma jsme se shodli, že je to zatím nejlepší jídlo, které jsem kdy uvařila :) Toto jídlo jsme si absolutně zamilovali, takže ho určitě vyzkoušejte!:)
Budeme potřebovat:
2 lžičky oleje (kokosového)
2 menší cibule (nebo jednu velkou)
3 stroužku česneku (nakrájíme na plátky)
2 lžičky nastrouhaného zázvoru
2-4 mrkve
2 lžičky curry pasty (koupíte např. v Albetru)
1 a půl hrníček červené čočky - neuvařené
400ml kokosového mléka
hrst baby špenátu
jarní cibulka
2 kostky bujonu, 1 lžička kmínu, lžička kurkumy, pepř, sůl
Jdeme na to :P
Do velkého hrnce dáme kokosový olej, na kterém osmažíme cibule s nakrájeným česnekem a špetkou soli. Nastrouháme si zázvor a mrkev a obojí přidáme k cibulce. Po několika minutách přidáme kmín, curry pastu a kurkumu. Dobře promícháme a necháme další dvě minutky.
Propláchneme čočku a společně s kokosovým mlékem a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, vložíme kostky bujonu a necháme vařit cca 15 minut. Občas promíchejte, ať se čočka nedrží na bocích hrnce.
Vhodíme hrst špenátu, přidáme čili a pepř a po dvou minutách odstavíme z ohně :)
Jídlo podáváme s rýži - ideální je, když dáte vařit rýži basmati společně s lžičkou kokosového oleje, petrželkou a půl kostkou bujonu :)
Jídlo posypte nakrájenou jarní cibulkou a citronem na zakápnutí a podávejte! :)
Nutriční hodnoty zatím uvádět nebudu, jídlo vyjde na HODNĚ porcí a mi při vaření nefungovala váha. Dodám je při příštím vaření toho jídla :)
Žádné komentáře:
Okomentovat