Asijský týden - Thajské curry s batáty a celerem - VEGAN

Víkend se nám blíží, těšíte se? Já hrozně! Tento týden byl pracovně velmi náročný a já se nemůžu dočkat, až dám nohy nahoru a sednu  si s knížkou na déle než 20 minut :)
V hlavě mám pár článku, tak snad se konečně dostane i na ně :)

Dneska jsem si pro Vás připravila opět Curry, tentokrát s rýží :)

Budeme potřebovat
1 sladkou bramboru (batát)
kousek zázvoru
150g celeru
kokosové mléko (200ml)
cibuli
stroužek česneku
50g čočky
kostička kvalitního bujonu, čili, červená paprika
2 lžičky thajské pasty (koupíte v Albertu)

Nakrájenou cibuli, česnek a batát dáme do hrnce a zalijeme vodou (150ml), přidáme kostičku bujonu. a necháme 5min. vařit.
Poté přidáme nastrouhaný zázvor a nastrouhaný celer, dolijeme trochu vodou a opět vaříme- 7-10 min.
K směsi přidáme čočku, kokosové mléko, trochu vody, koření a opět povaříme -dokud nám čočka nezměkne :) 

Můžeme podávat s rýži i nudlemi :)

(Nejraději servíruji curry do misky a rýži dávám zlvášť, ale toto je fotogeničtější)




Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat