Nejlepší nepečený dezert ke kávě
Protože je naše trouba totálně na prd a žije si vlastním životem, začínám zkoušet dezerty, které nemusím péct. Někdy to dopadne fakt dobře, jako třeba u tohoto jáhlového koláče.
Dejte si ho doma s dobrou kávou a nohama na stole, tak totiž chutná nejlépe.
Na jednu klasickou formu na quiche budete potřebovat:
- 90 g jáhel
- 20 g ovesných vloček
- 0,5 l rostlinného mléka
- 3 lžíce ořechového másla
- vanilkový pudink
- asi 5 lžic sirupu/medu
- 200 g jahod
- agar
Pokud chcete mít koláč hezčí, pro jeho zbarvení nalijte do agaru trošku třešňového sirupu.
Recept:
- Jáhly dáme vařit podle návodu. Až jsou hotové, necháme dojít 10 minut pod pokličkou.
- K uvařených jáhlám přidáme ořechové máslo a ovesné vločky. Pořádně rozmixujeme.
- Formu na quiche propláchneme vodou (aby se těsto nechytalo) a těsto naňahňáme dovnitř (lepší slovo neznám, pardon). Dáme do chladit.
- Uděláme si pudink, dosladíme sirupem/medem.
- Pudink nalijeme do formy, dáme na něj jahody a to celé zalijeme agarem (ten si přepravte podle návodu).
Taky upřednostňuji nepečené dezerty. Jsme v novém bytě, kde máme komplet plynový sporák s troubou a z ní jsem nešťastná..často v létě dělávám studený dort :D je to vpodstatě ovoce, puding a tvaroh,piškoty
OdpovědětVymazat