Cuketové rissoto - VEGAN

Ahoooj všem,

ozývám se po dlouhé pauze a rovnou přináším super recept na cuketové rissoto. Jako u většiny mých receptů se jedná o veganský zdravý recept :) Doufám, že si stejně jako já pochutnáte :)

Na 2 porce potřebujeme:
250g rissoto rýže (já používám Scoti)
1 větší cuketa
2 stroužky česneku - nakrájený na jemné plátky
zeleninový vývar (cca 700ml) pokud nemáme vývar, použijeme bujon bez GMO
150ml bílého suchého vína (nemusí být)
50g na jemno nasekaných oříšků
veganský sýr (já dala s bylinkami)
petrželka (nemusí být)
lžička kokosového oleje, sůl, pepř

Uděláme si vývar. Na pánvičce si rozpálíme kokosový olej, na který dáme na jemnou nakrájenou nebo nastrouhanou cuketu. Cuketu osolíme a po 3 minutách přidáme nakrájený česnek. 5 minut restujeme, poté přisypeme rýži. Osmahneme ji, přilijeme víno a po 3 minutách začneme po naběračkách přilívat vývar. Vždy necháme vyvařit a až poté přilijeme další část. Až je rissoto hotové, přisypeme část oříšků a petřelku. Na talíři dozdobíme ořísky, petržel a sýrem:) 

Dobrou chuť :)


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Žádné komentáře:

Okomentovat