Polévka Pho je klasický vietnamský vývar. Naučila jsem jsem se ho jíst u kamarádky vietnamky a i když jsem normálně vývary moc nemusela, tento jsem si zamilovala:) Jak ale už víte, nějakou dobu jím vegansky a proto přináším recept na její veganskou verzi :) Snad Vám taky zachutná ;)
Budete potřebovat:
1 celý pórek nakrájený na kolečka
2 cibule, nakrájené
5 stroužků česneku
hřiby /(já dala hlívu ústřičnou)
3 mrkve, nakrájené na kolečka
cca 5 cm nakrájeného zázvoru
1 chilli paprička
1 lžička kuliček pepře
1 lžička hřebíčku
1 celá skořice
5 kousků badyánu
3 plátky oloupaného pomeranče
½ limetky
3,5 litru vody
jarní cibulka
rýžové nudle
Vše dáme do velkého hrnce, osolíme a vaříme minimálně 2 hodiny. Po 45 minutách vyndejte pomeranč a limetku!
Podáváme s rýžovými nudlemi a dozdobíme jarní cibulkou.

Žádné komentáře:
Okomentovat